Etusivulta löytyy aina uusin teksti. Muut löytyvät vasemman sivupalkin blogiarkistosta.

tiistai 17. kesäkuuta 2014

Simsversio: Ei

Tässä simsversioni Maija Vilkkumaan kappaleesta EiTämä biisi on julkaistu vuonna 2003. Olen ajattelut tehdä parista muustakin Vilkkumaan laulusta simsversiot joten niitä varmaankin luvassa.
---
 Onnen keiju. Ole hyvä ja lennä, hyvä ja lennä. Tee sun taiat, et äiti antaa mun mennä, antaa mun mennä.
Mä haluaisin, kun jokainen muu menee. On meri lämmin ja hiekka kuumenee. Mä tiedän äidil on minusta huoli, mutta kurjaa on jos ulkopuoliseksi jää.
Ja äidin silmät on sumeat jo. Hän sanoo maailma on vaarojen karikko. Se sama maailma siskosi vei. Mä sanon viimeisen sanani ja se on ei! 2x
 Vuodet vierii ja, kun talo on raukee ja äiti on raukee. Tytär riuhtoo lukkoo, mut se ei aukee, ei se ei aukee.
 Mikään ei tätä ikävää poista. Hän on kohta jo kuusitoista ja hän tietää, ettei taiat auta. Hän huutaa päästä mut ulos jumalauta!
Ja äidin silmät on sumeat jo. Hän sanoo maailma on vaarojen karikko. Se sama maailma siskosi vei. Mä sanon viimeisen sanani ja se on ei!
 Ja yönä erään heinäkuun. Tyttö herää, pukeutuu. Ikkunasta lähtee maailman pauhuun.
Toisessa huoneessa, äiti suussaan tupakka nukahtaa ja herää pian kauhuun.
Ja hän huutaa, tytärtään huutaa, mutta tytär on kaukana ja lähellä kuuta.

Ja äidin silmät on sumeat jo. Hän sanoo maailma on vaarojen karikko. Se sama maailma siskosi vei. Mä sanon viimeisen sanani ja se on ei! 2x

---
Tämä on edellistä lyhyempi, mutta tulipahan tehtyä. Tosiaan tämäkin kappale on tulkinnan varainen. Musiikkivideon perusteella käy ilmi, että kappaleen talossa on ollut tulipalo. Ilmeisesti se on syttynyt äidin nukahdettua tupakka suussaan ja biisin lopussa äiti huutaa kauhuissaan tytärtään apuun palavassa huoneessa. Ensi kertaa kuullessani Ei:n tulkitsin sen kuitenkin niin, että lopussa äiti huutaa kauhuissaan huomatessaan tyttärensä paenneen, sillä maailma vei aiemmin toisenkin tyttären. Niin sitten toteutin tämän. Olen ennen miettinyt voiko tätä tulkita niin, että sisko on kuollut, mutta en lähtenyt sille linjalle.

Sitten tuo, kun kaikki muut menevät ja meri on lämmin jostakin syystä olen aina ajatellut sen niin, että äiti ei päästä tytärtään laivalle kavereidensa kanssa? Tähän hätään en kyllä laivaa saanut revittyä mistään niin korvasin sen vain ystäväporukan rannalla ololla. Sitten vuosien vierimistäkin ajattelin, että oliko tyttö ollut kappaleen alussa lapsi, kun uskoi vielä keijuihin, mutta myöhemmin ei. Pidin hänet kuitenkin teininä.
Lukon riuhtominen ja ikkunasta karkaus eivät ihan täydellisesti onnistuneet, mutta ajavat asiansa.

Nyt selittelyjen jälkeen: kiitos, kun luitte ja toivottavasti tykkäsitte. :D

2 kommenttia:

  1. Hienosti tulkittu kappale. Itse tulkitsin tämän aika samalla lailla kun sinäkin. :) Hyvin olit toteuttanut tämänkin. :)

    VastaaPoista
  2. Hienoa että jaksat tehdä vielä näitäkin, oli oikein mukava lukea. Tulipahan samalla muistettua tämäkin kappale, onkin vähän aikaa siitä kun kyseisen viisun olen kuunnellut.

    VastaaPoista